funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
funATTIC: ONLINE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, SHOPPING ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΜΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Site Structure
Ψάξτε στο funATTIC με το Google!
Στείλτε τη σελίδα
σ’ένα φίλο...
Κοινότητες >>
Κοινότητες >>
funattize
το κινητό σου!
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ
Διαφήμιση - Φωτογραφία
ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
Το Λύκειον των Ελληνίδων λειτουργεί στη Ραφήνα από το 1994 (μετά την επανίδρυσή του)  με πολλαπλές δραστηριότητες. Στεγάζεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 34, σε δύο διαμερίσματα.  Στο ισόγειο λειτουργούν τα Γραφεία του Λυκείου και γίνονται ορισμένες δραστηριότητες, όπως τα μαθήματα ζωγραφικής, παραδοσιακής βελονιάς, κοσμήματος και τα μαθήματα παραδοσιακής μουσικής της χορωδίας του Λ.Ε.Ρ. Πραγματοποιούνται επίσης διαλέξεις, ομιλίες και συναντήσεις των μελών του Λ.Ε.Ρ. Στον δεύτερο όροφο στεγάζεται η ιματιοθήκη η οποία αριθμεί
Προσθήκη: 16/5/2009

«τ΄ ανάβλεμμα»
17ο φύλλο - Φεβρουάριος 2009

Περιοδική έκδοση του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας

Περισσότερα...


Προσθήκη: 2/4/2008

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ραφήνας «ενηλικιώνεται»
Επανιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1994

Η ομάδα των πρώτων μαθητών του Λυκείου είναι σήμερα ενήλικες

Περισσότερα...


Προσθήκη: 18/12/2006

Μια γιορτή, μια ’πίσημην ημέρα
Γράφει - επιμελείται η Κατερίνα Σιούτα - Παπαδοπούλου

Οι μεγάλες γιορτές του χειμώνα

Περισσότερα...


Προσθήκη: 14/12/2006

Στην Αντιόχεια του Ορόντη
Γράφει η Χριστίνα Παναγιώτου

Από τα Άδανα, την τέταρτη μεγάλη πόλη της Τουρκίας, πρωτεύουσα της Κιλικίας, στη νοτιότερη πλευρά της Μικρασίας, κάτω από την οροσειρά του Ταύρου, ταξιδεύουμε οδικώς προς την Αντιόχεια.

Περισσότερα...


Προσθήκη: 16/11/2006

Γιορτές και Πανηγύρια - οι Παναγιές του φθινοπώρου
Γράφει - επιμελείται η Κατερίνα Σιούτα - Παπαδοπούλου

Οι γιορτές της Παναγίας αυτή την εποχή καλούν το θρησκευόμενο λαό μας να εκκλησιαστεί και να πανηγυρίσει

Περισσότερα...


Προσθήκη: 16/11/2006

Το μικρασιάτικο χαλί - κόμποι αγάπης
Γράφει η Αναστασία Κάλφογλου

Η ιστορία του μικρασιάτικου χαλιού από το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας

Περισσότερα...ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Εθν. Αντιστάσεως 34
190 09 Ραφήνα
Τηλ: 22940 22608, 32792, 24584
lerafinas@otenet.gr
Τα μαθήματα ζωγραφικής γίνονται δυο φορές το μήνα από δύο ώρες και διδάσκονται από την κυρία Ειρήνη Κομνηνού, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών.

Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών γίνονται σε 9 τμήματα, ανάλογα με την ηλικία και το ταλέντο του κάθε παιδιού. Οι χοροί διδάσκονται από την κυρία Αγγελική Καραγεώργου και τον κύριο Τάσο Πλίτση.  Και οι δύο είναι μέλη της χορευτικής ομάδας του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων, με πολυετή πείρα στους παραδοσιακούς χορούς.  Το Λύκειον των Ελληνίδων προσφέρει στα αγόρια όλων των τμημάτων μισή ώρα μάθημα από τον κύριο Πλίτση, κατά τη διάρκεια του οποίου τα αγόρια μας διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς και λεβέντικες φιγούρες.  Τα μαθήματα χορού γίνονται στους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας, πάντα υπό την επίβλεψη  μελών του Δ.Σ. του Λυκείου.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν απλώς να χορεύουν.  Τα μαθήματα χορού συνοδεύονται πάντα από λαογραφικές επενδύσεις: παρουσιάζονται τα ήθη και τα έθιμα του κάθε διαμερίσματος της πατρίδας μας, καθώς και τους συμβολισμούς των χορών και των φορεσιών του κάθε τόπου.  Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας διδάσκονται  τη γεωγραφία και την ιστορία των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Εκτός από τα μαθήματα που αφορούν τα παιδιά, το Λύκειον των Ελληνίδων διδάσκει μαθήματα παραδοσιακών χορών και στους ενήλικες.  Επίσης λειτουργεί χορωδία ενηλίκων παραδοσιακής μουσικής, καθώς και τμήμα παραδοσιακής βελονιάς και κοσμήματος.

Το Λύκειον των Ελληνίδων ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα περίπου από την Καλλιρρόη Παρρέν, με κύριο σκοπό την διατήρηση της ελληνικότητας και της αυθεντικότητάς μας ως ενός από τους πλέον πολιτιστικά πλούσιους λαούς της γης, σε χρόνους που η χώρα μας απειλείται από την ξενομανία που έχει κατακυριεύσει τους νέους της εποχής μας. Στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης, η «απειλή» αυτή φαίνεται να γιγαντώνεται.

Σκοπός μας λοιπόν, είναι να μάθουν τα παιδιά μας να αγαπούν και να σέβονται τη χώρα τους και τον πολιτισμό τους, καθώς και τους πολιτισμούς των άλλων λαών. Να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται το θεσμό της οικογένειας, να λειτουργούν σε ομάδες και γενικά να αναπτύσσουν δραστηριότητες και ενδιαφέροντα που έχουν σχέση με την καλλιέργεια του νου, τη γνώση και τη διατήρηση της παραδοσιακής, ελληνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Επειδή ένας από τους βασικούς στόχους του Λυκείου των Ελληνίδων, παράλληλα με τη διατήρηση των παραδόσεών μας, είναι η ανύψωση της γυναίκας και η διάπλαση του παιδιού, οργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις για το σκοπό αυτό:  επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Μουσεία και Πινακοθήκες, εκπαιδευτικές εκδρομές, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, διαλέξεις με ενδιαφέροντα θέματα και λαογραφικές συναντήσεις στο χώρο του Λυκείου.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ραφήνας εκδίδει επίσης ένα περιοδικό «Τ’ ανάβλεμμα» λαογραφικού περιεχομένου.  

Έτσι διαγράφεται η πορεία του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, ενός από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς του χώρου.
Περισσότερα άρθρα...
Περισσότερα άρθρα...
funATTIC - NEWS AND ACTIVITIES OF LYCEUM CLUB OF GREEK WOMEN OF RAFINA